Skip to main content

Bubbles & Bites XXXL

25 augustus 2018

In onze laatste editie werden we door #023-columnist Remco Rhee meegenomen langs een aantal culinaire hoogtepunten én evenementen in zijn regio. XXXL buren als het ware. Vrijdag was de opening van het culinaire evenement Bubbles & Bites Bloemendaal en dus tijd om zelf eens een kijkje te nemen. En een hapje.

Jimena in overleg

Met alle foodtruck-events en grote culinaire festivals tegenwoordig, valt gelijk de gemoedelijke sfeer op hier bij Bubbles & Bites. Op de Donkerelaan onder het groen van vele bomen, zoals je het eigenlijk voorstelt als je aan Bloemendaal denkt. En culinair kun je hier je hart ophalen. Eerste die we tegenkomen is de brigade van restaurant De Bokkedoorns, HotSpot op onze website en ook genoemd en beschreven in onze laatste uitgave, editie 7.

Onder het genot van lam, lever en een mooi glas wijn spreken wij de organisatie van dit evenement. Samen met Remco zijn zij de laatste dagen nogal in het nieuws geweest met het introduceren van ‘de evenementenstip’. Sinds de nieuwe privacywetgeving er is dit jaar wordt er nogal wat verwacht van ondernemers. We herkennen gelijk wat er wordt gezegd.

Remco Rhee Incognipetto

Persoonsgegevens op onze website, je laat tenslotte je gegevens achter wanneer je een blad online bij ons bestelt en wij dat opsturen, of foto’s die wij maken bij de lancering van een nieuwe editie, mogen die nog wel zomaar op FaceBook. Een struggle waar we in Amsterdam ook veel ondernemers over horen. Gelukkig hebben wij altijd nog onze Mark. De mannen van Bubbles & Bites hebben een andere oplossing, de evenementenstip. Wil je niet op de foto tijdens het evenement, plak dan een stip op je voorhoofd dan word je bij eventuele plaatsing van foto’s onherkenbaar gemaakt. Eigenlijk een klein grapje, maar met een serieuze ondertoon. En dat werd massaal opgepikt. Vandaag, met de start van deze 3 dagen culinair Bloemendaal introduceren zij de incognipetto; bij het dragen van deze pet word je ook onherkenbaar gemaakt. We lachen er nog een keer hard om en we gaan verder het terrein op. Zonder pet, dan maar op de foto. 

Restaurant De Bokkedoorns

Een kaasplankje hier, een wijntje daar, het is goed toeven op de Donkerelaan. We raken aan de praat met sterrenchef Jozua Jaring. Zijn restaurant Ratatouille Food & Wine bestaat 5 jaar en naast zijn eigen fantastische kookkunsten en wijncollectie presenteert hij dit jaar ook een speciaal gebrouwen biertje. En dat komt natuurlijk weer uit, hoe kan het ook anders, #023. Haarlems bierbrouwer Michel Ordeman brouwde met zijn wereldwijd geroemde Jopenbier een speciaal Ratatouille Food & Wine Jubileumbier. Vol enthousiasme vertelt Jozua over het nieuwe bier, de afgelopen 5 jaar én hij nodigt ons uit binnenkort dit jubileum met hem te vieren op een boot en dan over het Haarlemse Spaarne te varen. Eten, wijn en natuurlijk bier. Had ik al gezegd dat het goed toeven is hier. 

De avonden worden al weer wat langer en de dagen dus weer korter, je ziet het gewoon gebeuren zo aan het eind van de dag. Het was een heerlijke middag en er staat een leuk boottochtje in de agenda. Prachtig hier, maar nu rap terug naar #020.

EditieNL over de evenementenstip.