Connie Witteman: Thuis in Amsterdam

25 september 2018
 

Na de nare gebeurtenissen van het begin van de zomer vond Mark het hoog tijd voor een léúk gesprek met Connie Witteman. In haar heerlijke tuin spraken ze over de liefde, Amsterdam én natuurlijk Connies laatste business venture.

Je woont alweer even in Amsterdam. Maar je bent geboren en getogen in Den Haag. Waarom heb je toch de keuze voor Amsterdam gemaakt?
Ik was altijd al veel te vinden in Amsterdam, en in 2002 huurde ik een appartement in de Beethovenstraat. Pas toen dacht ik echt: wat is het hier heerlijk. Alle kinderen waren een stuk jonger en gingen toen natuurlijk naar school in Wassenaar en Den Haag, maar zo vaak als mijn agenda het toeliet was ik in Amsterdam te vinden. In 2005 heb ik het huis gevonden waar ik nu nog met heel veel plezier woon. Ik ben inderdaad geboren en getogen in Den Haag en ken die stad als mijn broekzak. Den Haag heeft ook heel fijne en mooie plekjes, maar leeft ’s avonds en in het weekend toch iets minder. In Amsterdam bruist het altijd, zijn er te veel leuke restaurantjes om uit te kiezen, komen vrienden spontaan langs voor een drankje in onze tuin en is er altijd wel iets te doen.

Waar geniet je het meest van in de stad?
Van de diversiteit die er te vinden is. Zo kan ik ’s ochtends na het sporten in mijn CCCC stappen en even naar de Noordermarkt rijden om een cappuccino te drinken. Ik zit daar dan zo te genieten terwijl de opbouw van de markt in volle gang is. Ik word daar heel vrolijk van en voor mij is de dag dan al geslaagd. Maar zo heb ik veel andere plekjes en adressen in de stad waar ik heel blij van word en met familie of vrienden van geniet.

Ik heb begrepen dat je elke ochtend hardloopt in het Vondelpark. Wat doe je verder om in shape te blijven en er zo goed uit te blijven zien? Heb je even… Hahahaha! Ik heb zelf een routine ontwikkeld waar ik me heel lekker bij voel. ’s Ochtends loop ik inderdaad in het Vondelpark, een paar keer per week gebruik ik nog steeds de powerplate en ik let áltijd op mijn voeding. Niet dat ik nooit zondig, want ik ben dol op zoetigheid, maar ik eet wel altijd heel zuiver en puur. Verder gebruik ik natuurlijk de juiste producten, slik ik altijd mijn vitamines en zorg ik ervoor dat ik lekker in mijn vel zit. Verder beweeg ik gewoon veel!

 

Wat weinig mensen weten is dat je veel contact hebt met zwervers in het Vondelpark. Vertel eens.
Ja, dat is best wel apart. Ons huis grenst echt aan het Vondelpark en Rocco onze hond gaat natuurlijk een aantal keer per dag uit. Vaak lopen Eugène en ik er samen met hem, maar soms loop ik ook even alleen met de hond het park in. In de zomer bruist het er en zitten de groene velden vol met genietende gezinnen, stellen en kinderen, maar in het voor- en najaar is het een stuk rustiger. Vaak zie ik dan dezelfde gezichten, dagelijks op dezelfde plaats. Uit beleefdheid geef je eerst een knikje, maar als je iemand vaker ziet, ga je elkaar op een gegeven moment ook begroeten of stop je een keer voor een praatje.

 

Je hebt in Eugène jouw nieuwe liefde en maatje voor het leven gevonden lijkt het. Hoe voelt dat?
De nieuwigheid is er wel vanaf hoor (smile), we zijn inmiddels al bijna vijf jaar samen! Maar even serieus, we hebben het heerlijk samen. Nog nooit heb ik met iemand zo veel raakvlakken en gezamenlijke interesses gehad als met hem. Hij heeft het grootste hart en iedereen is altijd welkom. Ik ben dol op gezelligheid en vind het heerlijk als vrienden onverwachts bellen en langskomen, dat moet je partner ook maar leuk vinden. Nou, hij geniet er net zo van! Ook ben ik dol op zijn spontaniteit; hij kan rustig op donderdagavond voorstellen om de volgende ochtend naar Parijs te rijden en daar lekker op zaterdag over de antiekmarkt te gaan struinen. Ook tijdens de kindervakanties, als mijn kleinkinderen hier logeren, is niets te gek. Ik voel me heel gelukkig en gezegend met hem samen.

EEN KLEINE BENTLEY

Je noemde ’m net al terloops: de CCCC. Hoe ben je op het idee gekomen en wanneer?
Vorig jaar lente zaten we op het terras bij De Joffers toen er een Biro langsreed, waarop Eugène vroeg: ʻIs dat niks voor jou?ʼ Toen ik er even over na had gedacht, antwoordde ik dat het wel iets voor mij zou kunnen zijn, maar dat ik het helemaal anders zou doen. Ik vertelde hem mijn plannen. Ik zou hem helemaal laten demonteren en opnieuw opbouwen met echte schokbrekers, stoelverwarming, andere spiegels, met echte velgen in plaats van plastic wieldoppen, het allermooiste Italiaanse leer en natuurlijk een nieuwe vijflaagse lak. Eugène moest lachen en zei: ʻJij maakt er een kleine Bentley van.ʼ

Na een week dacht ik er nog hetzelfde over en Eugène was ook superenthousiast. Hij zei: ʻWe gaan het gewoon doen.ʼ We hebben een exemplaar besteld en gingen aan de slag. Daar had ik me wel op verkeken, wat een ongelooflijke klus was dat. Wat een tijd en energie is daarin gaan zitten. Maar het resultaat was zo adembenemend mooi. Toen ik er eenmaal in reed, kreeg ik heel veel complimenten en spoedig hebben we zes andere combinaties gemaakt. De officiële lancering in december op de LXRY fair van Yves Gijrath was een groot succes.

Het concept is natuurlijk niet voor iedereen, maar je ziet er steeds meer rondrijden in Amsterdam en in Oud-Zuid. Het is een superhandig wagentje dat je werkelijk overal brengt, zelfs op plekken waarvan ik telkens dacht: daar ga ik niet naartoe hoor, zo’n gedoe om je auto te parkeren of om er te komen. En dan natuurlijk de milieuvriendelijkheid van de CCCC: geen uitstoot, geen uitlaatgassen, werkelijk een vriend van de stad!

Waar wil je naartoe met CCCC?
Overal! Hahahaha, nee serieus, het is gewoon verslavend, zo comfortabel en gemakkelijk. Ik zag laatst dat je ze in Porto in Portugal ook gewoon kunt huren om door de oude stad te touren. En ook in de straatjes van Saint-Tropez kom je ʼm tegen; hij mag overal in. In Forte dei Marmi rijden ze aan de kust en in Milaan rijden al enkele luxe uitgevoerde exemplaren. Vrienden in Knokke rijden ermee van hot naar her, het is werkelijk zo handig. Het liefst zou ik van de daken schreeuwen wie er al een heeft of wie er allemaal in rijden, maar ik moet helaas discreet zijn. Ik zeg je dit: kijk niet raar op als je in Dubai of Miami bent en je ziet ineens een CCCC voorbijkomen!

Maak je je zorgen over de plannen van de gemeente en wellicht onze nieuwe burgemeester waardoor parkeren met de CCCC lastiger wordt?
Nee niet echt. Kijk, in Amsterdam hebben we altijd al te maken gehad met een parkeerbeleid, maar de CCCC en Biro zijn zo milieu- en stadsvriendelijk dat ze niet meer weg te denken zijn uit het stadsbeeld.

Zijn er nog meer zakelijke plannen?
Plannen zijn er altijd en ik zit nooit stil. Ik ben en blijf een ondernemer in hart en nieren. Ik ben ook dol op innovativiteit en ga altijd voor het laatste nieuwe. Dat kan zijn op elk gebied. Ik heb in het verleden geluids- systemen, kinderkleding en powerplates verkocht. Had ooit de eerste injectables-kliniek in Nederland waar we onder andere schoonheidsbehandelingen deden en mijn eigen beautylijn verkocht werd. Nog steeds bezoek ik vakbeurzen om op de hoogte te blij- ven van alles op het gebied van uiterlijk en cosmetica, dus wie weet…

Je hebt in het verleden ook gezongen en een kerstnummer uitgebracht. Kunnen we nog meer van je verwachten op muzikaal gebied?
Mijn laatste cd, Just Conny, was een droom om te mogen maken, maar op dit moment ben ik druk bezig met de CCCC’s. Maar ik zeg nooit nooit.

Blijf je in Nederland wonen of lonkt het warme buitenland?
Het is hier de laatste maanden warmer geweest dan waar dan ook in Europa! Ik vind het altijd heerlijk om voor vakantie in het buitenland te verblijven, maar het grootste plezier vind ik altijd weer thuiskomen in Amsterdam. Zeg nou zelf: hier in mijn tuin is het toch altijd een vakantiegevoel?!

Is Conny gelukkig?
Heel gelukkig!


sponsoren


Jaarabonnement XXXL

NEEM NU EEN JAARABONNEMENT EN ONTVANG AMSTERDAM XXX
4X PER JAAR VOOR € 25!

Wil je er zeker van zijn dat je geen enkel interview, sappig verhaal, leuke column of nieuwe hotspot in Amsterdam mist? Neem een XXXL abonnement en ontvang voortaan elke 3 maanden AMSTERDAM XXXL op je deurmat voor maar €25,- per jaar! Ook superleuk als cadeau.

XXXL in de winkel

Het magazine AMSTERDAM XXXL is te koop in heel Nederland. Vul hiernaast je locatie in en zie waar de dichtstbijzijnde winkel is. 

Losse verkoop XXXL

Editie 15

December 2021

Mis je een van de vorige edities en zou je deze graag aan je AMSTERDAM XXXL collectie toevoegen of ben je gewoon nieuwsgierig naar een specifiek interview of foto’s van een evenement in een van de vorige edities? 
Iedere editie is los te verkrijgen voor maar € 7,95!

Editie 14

September 2020

Editie 13

December 2019

Editie 12

September 2019

Editie 11

Juni 2019

Editie 10

maart 2019

Editie 9

december 2018

Editie 8

september 2018

Editie 7

juni 2018

Editie 6

Maart 2018

Editie 5

December 2017

Editie 4

Oktober 2017

Editie 3

Juni 2017

Editie 2

Maart 2017

Editie 1

November 2016

AMSTERDAM
XXXL

onderdeel van Gooische Media Groep B.V.

Jimena Rico & Mark Teurlings

Reinwardtstraat 162
1093 HP Amsterdam

E-mail: info@amsterdamxxxl.nl

Jimena & Mark

Een ding dat Jimena Rico en Mark Teurlings gemeen hadden, en nog steeds hebben: een grote liefde voor de stad Amsterdam! Uit deze liefde is dan ook het idee geboren om een magazine geheel te wijden aan deze prachtige stad. En als zij het doen, dan doen ze het goed. Het kon namelijk niet ‘zomaar’ een glossy worden, maar het moest van een ander kaliber zijn: Een chique uitstraling, mooi voor in een collectie, eigentijds en voor ieder wat wils. En dat is gelukt! Ondertussen is het team gegroeid en blijft AMSTERDAM XXXL zich ontwikkelen.


Colofon

Hoofdredactie Jimena Rico & Mark Teurlings 
Artdirection & vormgeving Saskia Geleedts