Heb dat leven lief

Binnenkort komt er een musical over haar leven op de planken. Hans Cornelissen had ter ere daarvan een openhartig gesprek met La List. Over Ramses, haar culinaire voorliefdes, en hoe je vanuit een diep dal weer opkrabbelt naar de top.

Hebben de moeilijke gebeurtenissen in je jeugd, zoals de internering in het Jappenkamp, de zelfmoord van je moeder en de breuk met je vader en stiefmoeder je ook positieve dingen gebracht?

 

Dat weet ik eigenlijk niet. Ik was te jong om aan al die ellende herinneringen over te houden. Godzijdank! Ik weet van die eerste jaren in Indië eigenlijk niets. Later heb ik van mijn tante veel brieven gekregen die mijn vader en moeder aan elkaar en de familie stuurden.

 

Ik ben geboren in 1941. Na de oorlog en de dood van mijn moeder ging ik met mijn vader naar Nederland. De tweede vrouw van mijn vader, ook behept met een oorlogstrauma, had een hekel aan mij en zag in mij de duivel. In Nederland verbleef ik eerst bij familie, zat in een weeshuis, bij betaalde ouders en uiteindelijk ben ik terechtgekomen op Vlieland bij de familie List. Voor mijn gevoel zijn daar op mijn zevende jaar mijn leven en herinneringen begonnen. Met mijn biologische vader heb ik daarna nog briefcontact gehad. Hij stierf jong, in 1963. Ik kwam er later achter dat hij er goed aan heeft gedaan om mij bij vader en moeder List op Vlieland achter te laten. Ik kon er in liefde en geborgenheid opgroeien. Iets dat zijn tweede vrouw mij nooit had kunnen bieden.

 

Lees het hele interview met Liesbeth List >>>

Interviews


advertentie
  • MastersOfLxry
  • Gelderlandplein
  • Gassan
  • Knap
  • WhiteCanvas
  • Charlene Van Den Eng
  • APS

Jaarabonnement XXXL

NEEM NU EEN JAARABONNEMENT EN ONTVANG AMSTERDAM XXX
4X PER JAAR VOOR € 25!

Wil je er zeker van zijn dat je geen enkel interview, sappig verhaal, leuke column of nieuwe hotspot in Amsterdam mist? Neem een XXXL abonnement en ontvang voortaan elke 3 maanden AMSTERDAM XXXL op je deurmat voor maar €25,- per jaar! Ook superleuk als cadeau.

XXXL in de winkel

Het magazine AMSTERDAM XXXL is te koop in heel Nederland. Vul hiernaast je locatie in en zie waar de dichtstbijzijnde winkel is. 

STORELOCATOR XXXL

Losse verkoop XXXL

Editie 10

Maart 2019

Mis je een van de vorige edities en zou je deze graag aan je AMSTERDAM XXXL collectie toevoegen of ben je gewoon nieuwsgierig naar een specifiek interview of foto’s van een evenement in een van de vorige edities? 
Iedere editie is los te verkrijgen voor maar € 7,95!

Editie 9

december 2018

Editie 8

september 2018

Editie 7

juni 2018

Editie 6

Maart 2018

Editie 5

December 2017

Editie 4

Oktober 2017

Editie 3

Juni 2017

Editie 2

Maart 2017

Editie 1

November 2016

AMSTERDAM
XXXL

onderdeel van Gooische Media Groep B.V.

Jimena Rico & Mark Teurlings

Willemsparkweg 193
1071 HA Amsterdam

E-mail: info@amsterdamxxxl.nl

Jimena & Mark

Een ding dat Jimena Rico en Mark Teurlings gemeen hadden, en nog steeds hebben: een grote liefde voor de stad Amsterdam! Uit deze liefde is dan ook het idee geboren om een magazine geheel te wijden aan deze prachtige stad. En als zij het doen, dan doen ze het goed. Het kon namelijk niet ‘zomaar’ een glossy worden, maar het moest van een ander kaliber zijn: Een chique uitstraling, mooi voor in een collectie, eigentijds en voor ieder wat wils. En dat is gelukt! Ondertussen is het team gegroeid en blijft AMSTERDAM XXXL zich ontwikkelen.


Colofon

Hoofdredactie Jimena Rico & Mark Teurlings 
Artdirection & vormgeving Saskia Geleedts 
Fotografie Peter Boudestein & Hans Petersen 
Coördinatie & eindredactie Esther Hoff