Lisa, Sylvia & Nathalie: Knap gelukkig!

2 oktober 2019

Gooi alle zelfhulpboeken maar weg. GELUK XXXL voor iedereen, haarfijn uitgelegd door drie dames die weten waar ze het over hebben. Wereldwijze vrouwen die alle drie volmondig roepen dat ze gelukkig zijn. Trots presenteren wij deze 12de editie op onze cover internationaal topmodel Sylvia Geersen, presentatrice en zangeres Lisa Michels en strafrechtadvocaat Nathalie den Dekker. Wat maakt hen gelukkig?

LATEN WE ER NIET OMHEEN DRAAIEN, aan tafel zitten drie prachtige vrouwen. Maar voor een gelukkig leven hoef je niet mooi te zijn, menen zij. ‘Hele- maal niet’, is Nathalie meteen duidelijk. ‘Ik ben helemaal niet mooi. Nou ja, ik wás helemaal niet mooi. Laat ik het uitleggen. Als klein kind ben ik uit bed gevallen. Klinkt niet heel heftig, maar ik keek na die val enorm scheel. Ik was bepaald niet het mooiste meisje van de klas. Daar werd ik natuurlijk ook nog eens veel mee gepest, niet leuk als je jong bent. Het heeft me gevormd en me geleerd om buiten de gebaande paden te kijken, niet uit te gaan van wat als normaal of standaard wordt ervaren. Dat is bijzonder als je ziet waar ik vandaan kom: een klein Brabants dorpje waar bijna iedereen z’n hele leven alles in het dorp doet. De was, de boodschappen, het huwelijk, het gezin en dan de dood. Zoiets. Ik wilde van jongs af aan al naar de stad. Die schele ogen, een oudere zus, de drang om het dorp uit te gaan, het maakte mij een gedreven meisje. Ik ging studeren in Utrecht. Dat leek mij de ideale stad om mensen uit het hele land te ont- moeten. Ik deed een notariële studie en rechtenstudie tegelijkertijd en besloot voor de gein mee te doen aan Miss Nederland. Ik weet nog dat ik het enorm spannend vond om thuis te vertellen. Mijn vader is champignonkweker, niet echt de wereld van glitter en glamour. Maar thuis stonden ze helemaal achter me. In het dorp was dat wel anders. Daar vonden ze er iets van, ik die ging meedoen aan Miss Nederland. Uiteindelijk werd ik Miss Nederland, er volgde een internationale carrière, en toen lag de wereld aan mijn voeten. De wereld én mijn geboortedorp.’

WERKEN VOOR GELUK

Het was nog best lastig de drie vrouwen te spreken en te fotograferen. Drie agenda’s op elkaar afstemmen is een hele klus. Altijd maar weer werken, is dat onvermijdelijk voor een gelukkig en succesvol bestaan? ‘Eerst moet je duidelijk voor ogen hebben waar jij gelukkig van wordt’, zegt Sylvia. ‘Iedereen heeft zijn eigen wensen en dromen. Klinkt natuurlijk afgezaagd, maar het draait om passie. Wat wil je nou eigenlijk echt? Voor mij heeft het altijd gewerkt om te visualiseren. Ik zie mijn dromen voor me. In je hoofd bestaan ze dan al. Mensen onderschatten echt de kracht van het brein. Zit jij in een negatieve gedachtenstroom, dan ga je er zelf steeds meer in geloven. Anderen gaan dan ook een ‘negatieve jou’ zien. Dat werkt natuurlijk ook andersom. Het is niet altijd makkelijk. Google mijn naam en dan lees je het zelf. Ik heb in een afkickkliniek gezeten, heb drie miskramen gehad, de liefde nam soms bizarre wegen in mijn leven. Ik meld dit rijtje niet nog eens om zielig te doen of om te roepen dat je niet moet zeuren en er wat van moet maken. Ik heb ook echt weleens een periode op bed gelegen met de dekens over mijn hoofd. Was mijn lichaam op, had mijn hoofd er geen zin meer in.

Uiteindelijk moet je het weer zelf doen. Dat wist ik als jong meisje al, je moet je eigen geluk zoeken. Nu ik 34 ben en al het nodige heb meegemaakt, is geluk ook een schoon huis en de kaarsjes aan. Of dat nou zo hard werken is… maar als je iets wilt, zul je het zelf waar moeten maken.’

‘Veel mensen doen ook iets waar ze helemaal niet blij mee zijn’, vult Nathalie aan. ‘Dan moet je dus iets anders gaan doen. Klinkt weer simpel en is natuurlijk de bekende weg, maar geluk begint bij stoppen met alles waar je niet gelukkig van wordt.’

Ook Lisa was een ambitieuze studente en volgde aan de dansacademie van Lucia Marthas zowel een opleiding tot danseres als tot dansdocent. Voor geluk moet je dus hard werken? ‘Ik heb heel hard gewerkt en nog steeds’, zegt Lisa. ‘Maar als je weet waar je het voor doet, dan voelt het niet altijd als hard werken. Ik doe bijna alleen maar leuke dingen, maar dat is niet altijd zo geweest. Ik heb ook rotbaantjes gehad toen ik net begon met werken na de academie. En ik heb er wel dingen voor gelaten. Dingen gemist. Als je zoveel van je lichaam vraagt, moet je echt een paar feestjes per jaar overslaan. Het waren logische keuzes en het was het allemaal waard, maar soms moet je wel dingen aan de kant zetten op weg naar jouw geluk. En ook dan is het plannen. Als ik een optreden in België heb, rijd ik even langs mijn opa in Den Bosch.’

Nathalie: ‘Voor ons is Feyenoord-thuis een familieuitje. Mijn vriend (Nick Marsman, red.) is er doelman. Zo zie ik hem ook nog eens, want ook hij heeft natuurlijk een volgepland bestaan. Geluk is soms ook gewoon veel geplan. Alle drie hier aan tafel hebben we drukke dagen, dus geluk is wel met iets bezig zijn. Of dat dan je droom is of geluk heet, je bent onder- weg en aan het werk. Met vallen en opstaan, uiteraard, maar vooral ook weer doorgaan daarna. Niet laten leiden door vooroordelen. Ik was dat meisje dat zo nodig mee moest doen aan Miss Nederland, waarbij die houding veranderde toen ik won en jarenlang shoots had over de hele wereld. Toen ik dat verruilde voor het vak waar ik ooit voor had gestudeerd, begon dat weer opnieuw: ik was model, en nu opeens strafrechtadvocate, ik werd niet direct serieus genomen. Ik had mijn portie al gehad, was gepokt en gemazeld, dus ik haalde mijn schouders op en volgde mijn pad. Momenteel kan ik mij zonder schaamte of onzekerheid advocate noemen en daarnaast presenteer ik nog voor televisie en heb modellenwerk.’

LIEFDE IS…

Met nog maar een paar weken te gaan zit de hoog- zwangere Nathalie vol overgave te praten terwijl wij ons afvragen hoe er nog een klein mensje bij kan in die overvolle agenda. En of de liefde überhaupt nog plaats heeft in zo’n strak schema. ‘De liefde heb je niet in de hand, en een zwangerschap ook niet altijd. Ik was gestopt met de pil, gewoon vanwege al die verhalen over hormonen. Wisten wij veel dat ik gelijk zwanger zou zijn. Niet gepland, maar zo enorm gewenst. Moeder zijn is iets waar ik als meisje al van droomde, met de liefde van mijn leven, dat moment is dus altijd goed. Momenteel verandert dat niets in de agenda, ik werk zo lang mogelijk door. Straks ga ik natuurlijk uitgebreid genieten van de kraamtijd. Daarna is het gewoon weer volop aan de bak. Ik weet nu al dat ik er zin in heb. Het is leven of geleefd worden. Ik kies voor leven!’

Sylvia is duidelijk over de liefde. ‘Ik heb de liefde altijd boven alles gesteld, ik geloof erg in de liefde. In liefde en in geloven. Van huis uit ben ik gelovig op- gevoed, maar je hoeft niet in een god te geloven. Voor geluk moet je érgens in geloven. Allereerst in jezelf. Maar je kunt ook prima in de liefde geloven en niet religieus zijn, als je maar ergens in gelooft. Geluk heb je in de hand. Liefde niet. Je wordt wel wijzer met de nodige jaren en ervaringen. Ik heb de nodige teleur- stellingen gehad in de liefde. Daarom weet ik dat ik met Robin (Pijls, red.) nu de man van mijn leven in handen heb. Nou ja, laat ik eerlijk zijn, zo vaak heb ik ‘m niet in mijn handen. Hij is ook model en zit in de bloei van zijn carrière. Hij is er vaak niet. Soms is-ie weken weg, niet te doen. Ik mis hem dan echt. Zit je dan met je internationale opdrachten, pracht en praal. Geluk is soms ook gewoon samenzijn en een volle koelkast. Wat mij betreft ben ik morgen zwanger, maar zo lang zijn we ook nog niet samen. Over twee jaar hoop ik samen een kindje op de wereld te zetten. Ik had die hoop natuurlijk al op kunnen geven, maar ik weet zeker dat ik straks mama ben.’

Lisa is daar helemaal nog niet mee bezig. Eind van het jaar wordt ze 30 en ze is al zeven jaar samen met Remy. ‘Ja, heel spannend is het op dat gebied allemaal niet bij mij hoor. Trouwen staat misschien met dun potlood ergens op een to-dolijst.’ Het ouder- schap staat er met pen, moeder wil ze graag worden. Maar een datum, nee. Er is nog zoveel te doen. Hij is ondernemer, zij heeft nog een single (en als stiekeme droom een heel album) op te nemen, een groots tv- programma te presenteren en er zijn nog wel wat dromen. Toch wordt ook voor de liefde tijd ingeruimd in de agenda. Net als een carrière is het soms hard werken voor en met elkaar. ‘Dat is eigenlijk het hele leven’, vervolgt Nathalie. ‘Niet het harde werken op kantoor of je relatie an sich, het hele leven gaat snel. Soms iets te snel. Aan jou om de goede momenten eruit te halen. Niet afwachten, dan maar het diepe in.’

GELUKKIGE WEDERHELFT

Keeper bij Feyenoord, model, ondernemer: de dames hebben het ook niet slecht getroffen qua wederhelft. Is dat noodzakelijk voor een gelukkig leven? Sylvia: ‘Het heeft allereerst nadelen waar mensen nooit bij stilstaan. Dan zeg ik, mijn liefde is constant op pad voor zijn werk. Hij krijgt genoeg aandacht van iedereen. Zit ik dan met die koelkast en die kaarsjes thuis. Dat zijn soms best pittige momenten als je eigenlijk gewoon even samen wilt zijn.’

Nathalie beaamt dit. Met een strak trainingsschema is vriendlief Nick zes dagen per week druk met zijn geluk en dat van de 010-aanhang. ‘Het is belangrijk in een relatie dat je allebei gelukkig bent. Als je hoort hoe wij hieraan werken, is het logisch dat onze partners ook druk zijn. Onderweg voor de dingen waar zij voor leven en waar zij blij van worden.’

‘Mijn vriend zit in een heel andere wereld’, zegt Lisa. ‘Maar we leven allebei wel voor onze passie en ons vak. Daarom begrijpen we elkaar goed en kunnen we elkaar ook helpen. Dus nee, het hoeft niet een of andere ster te zijn, maar dat onze vriendjes zelf hun eigen leven en geluk maken, lijkt me haast noodzakelijk. Liefde is natuurlijk wel onmisbaar voor geluk. Net als geluk is liefde voor iedereen wat anders. Vind jouw geluk. Vind jouw liefde.’

EEN GOED BEGIN…

Drie totaal verschillende personen met de nodige overeenkomsten, die hun eigen weg volgden. Stralend en overtuigd. Geluk is een keuze. Soms een moeilijke keuze, maar een die je elke keer opnieuw voor jezelf kunt maken. Waarom lukt ons dat dan toch niet allemaal en raken sommigen ergens van het pad, weg van de baan naar geluk? Wat opvalt is dat de dames zelf over hun kinderjaren thuis begonnen. Sylvia, die in een warm gelovig nest opgroeit en ook leert te geloven in zichzelf. Nathalie, die thuis alle steun kreeg terwijl de provincie nog even moest wennen aan het idee en Lisa, die als kind al werd gestimuleerd te dansen en te zingen. ‘Het is wel belangrijk wat je meekrijgt vanuit huis’, vertelt Lisa ronduit stralend. ‘Ik ben half Zweeds, mijn moeder is Zweeds. Ben ik enorm trots op. We vieren Zweedse feestdagen. Midzomer, kerst, ik ben zelfs jarig op de Zweedse feestdag ‘Lucia’. De liefde thuis heeft mij een gevoel van waarde en vertrouwen gegeven. Toch heb ik dit zelf bereikt. Natuurlijk ben ik ook weleens bang, of vraag ik me af hoelang dit nog duurt. Maar mocht het ophouden, dan is er niets aan de hand. Ademhalen, opstaan en er weer opnieuw voor gaan. Geluk kies je elke keer opnieuw.’


sponsoren


Jaarabonnement XXXL

NEEM NU EEN JAARABONNEMENT EN ONTVANG AMSTERDAM XXX
4X PER JAAR VOOR € 25!

Wil je er zeker van zijn dat je geen enkel interview, sappig verhaal, leuke column of nieuwe hotspot in Amsterdam mist? Neem een XXXL abonnement en ontvang voortaan elke 3 maanden AMSTERDAM XXXL op je deurmat voor maar €25,- per jaar! Ook superleuk als cadeau.

XXXL in de winkel

Het magazine AMSTERDAM XXXL is te koop in heel Nederland. Vul hiernaast je locatie in en zie waar de dichtstbijzijnde winkel is. 

Losse verkoop XXXL

Editie 15

December 2021

Mis je een van de vorige edities en zou je deze graag aan je AMSTERDAM XXXL collectie toevoegen of ben je gewoon nieuwsgierig naar een specifiek interview of foto’s van een evenement in een van de vorige edities? 
Iedere editie is los te verkrijgen voor maar € 7,95!

Editie 14

September 2020

Editie 13

December 2019

Editie 12

September 2019

Editie 11

Juni 2019

Editie 10

maart 2019

Editie 9

december 2018

Editie 8

september 2018

Editie 7

juni 2018

Editie 6

Maart 2018

Editie 5

December 2017

Editie 4

Oktober 2017

Editie 3

Juni 2017

Editie 2

Maart 2017

Editie 1

November 2016

AMSTERDAM
XXXL

onderdeel van Gooische Media Groep B.V.

Jimena Rico & Mark Teurlings

Reinwardtstraat 162
1093 HP Amsterdam

E-mail: info@amsterdamxxxl.nl

Jimena & Mark

Een ding dat Jimena Rico en Mark Teurlings gemeen hadden, en nog steeds hebben: een grote liefde voor de stad Amsterdam! Uit deze liefde is dan ook het idee geboren om een magazine geheel te wijden aan deze prachtige stad. En als zij het doen, dan doen ze het goed. Het kon namelijk niet ‘zomaar’ een glossy worden, maar het moest van een ander kaliber zijn: Een chique uitstraling, mooi voor in een collectie, eigentijds en voor ieder wat wils. En dat is gelukt! Ondertussen is het team gegroeid en blijft AMSTERDAM XXXL zich ontwikkelen.


Colofon

Hoofdredactie Jimena Rico & Mark Teurlings 
Artdirection & vormgeving Saskia Geleedts