Tussen de lakens met WESLY BRONKHORST

11 december 2019

‘KERSTDINER SAMEN MET MIJN FAMILIE IS VOOR MIJ ECHT GENIETEN’

Claudia Schoemacher spreekt af met zanger Wesly Bronkhorst (37), o.a. bekend van het nummer Kom allemaal maar in mijn armen en de met een BumaNL Award bekroonde hit Trots op jou. In het mooie hotel TwentySeven aan de Dam vraagt ze de populaire artiest het hemd van het lijf.

Wesly, wat betekent Amsterdam voor jou?
‘Amsterdam betekent voor mij thuis, geborgenheid, gezelligheid en vrienden. Het is ook mijn geboortestad. Ik woon in de Rivierenbuurt en ben geboren in het Slotervaartziekenhuis. Overigens heb ik al op heel wat plekken gewoond in Amsterdam, onder andere het Zoutkeetsplein, Prinseneiland en de Tweede Jan van der Heijdenstraat. Amsterdam is echt mijn stad. Ik heb het hier altijd heerlijk naar mijn zin.’

Heb je een lievelingsplek in Amsterdam?
‘Als je een plek bedoelt waar ik graag kom, dan is dat hier, in het hotel TwentySeven van Eric Toren. Ik kom hier graag voor de geweldige ambiance, de stijlvolle inrichting en de heerlijke hapjes die ze serveren.’

Als je geen zanger was geworden, wat was dan jouw beroep?
‘Ik heb een tijdje in de bouw gewerkt als stukadoor. Daar kwam ik in terecht via mijn vader, die heeft namelijk een bouwbedrijf – toevallig heeft hij ook dit hotel verbouwd. Het vroege opstaan als stukadoor stond me wel een beetje tegen. Ik ben wat dat betreft gezegend met mijn huidige zangcarrière. Als ik geen zanger was geworden, was ik misschien wel in de horeca beland.’

Wat had je gedaan als je in de horeca terecht was gekomen?
‘Ik denk dat ik mijn eigen kroeg had geopend. Een leuk, Amsterdams café, waar je ook een toastje met zalm of een oestertje kunt krijgen en een goed glas wijn en een lekker koud biertje. Een tikkeltje chic, maar mét de Amsterdamse gezelligheid. Die combi had ik dan een beetje opgezocht.’

Is er een Amsterdamse zanger die jij bewondert?
‘De ouwe André Hazes is niet te evenaren. Ik ben gek op Nederlandstalige muziek. Ik bedenk en componeer mijn eigen teksten en muziek ook, dat vind ik ontzettend leuk om te doen. Voor de shows die ik geef, haal ik mijn inspiratie uit internationale concerten zoals van Michael Bublé. Thuis luister ik ook graag naar internationale artiesten zoals Elton John, Eros Ramazzotti, George Michael, Céline Dion, Toto en Julio Iglesias.’

Je hebt een fantastische carrière in Nederland. Valt er nog wat te dromen?
‘Ik heb in 2017 mijn vijftienjarig jubileum gevierd in een uitverkocht Concertgebouw en twee jaar later stond ik in een uitverkocht AFAS Live. Ik droom ervan het in de toekomst nog groter aan te kunnen pakken. In AFAS zat ik aan de maximale capaciteit. Ik denk dat een verdubbeling van het aantal bezoekers haalbaar is voor mijn volgende show. Dan denk ik bij- voorbeeld aan de Ziggo Dome.

Zou je een internationale loopbaan ambiëren?
‘Ik heb best veel fans in Vlaanderen, dus ik zou het heel leuk vinden om een concert te geven in Antwerpen. En wie weet, misschien ook nog wel in Duitsland. Dat lijkt me een leuk avontuur.’ Zingt voluit: ‘Stolz auf dich!’

Even voor de vrouwelijke fans: ben je nog steeds vrijgezel?
‘Ja, en dat bevalt prima. Ik heb een heel gezellig leven. Ooit hoop ik nog de ware tegen te komen met wie ik een gezin kan stichten. Ik ben 37, dus alle kan- sen liggen nog open. Met de moeder van mijn dochter Beauelle (ze is 9 jaar, red.) heb ik overigens een goede band, net als met haar vriend. Beau is een heerlijk kind en we hebben het hartstikke fijn met elkaar. Verjaardagen vieren we gezamenlijk. Daar ben ik heel blij mee.’

Waaraan moet de ‘ware’ eventueel voldoen?
‘Ze moet mijn leven een beetje begrijpen. Verder hou ik ervan om een vrouw een beetje te verwennen, al vind ik verwend worden ook fijn. Daarmee bedoel ik dat er voor me wordt gezorgd, dat de koelkast een beetje gevuld is en het bed lekker is opgemaakt. Je mooi aankleden en uitgaan vind ik ook fijn. Ik ben gek op lekker eten, drinken en het knus hebben met elkaar. We hoeven niet altijd weg, want op de bank liggen met een goede film vind ik ook heerlijk.’

Kun je het uiterlijk van jouw droomvrouw beschrijven?
‘Ik hou van een vrouw met wat rondingen en hou- vast.’ Knipoogt: ‘Iemand die een koprol in een tl-buis kan maken, dat hoeft voor mij niet. De haarkleur maakt me niet uit. Ze moet wel een leuk gezichtje hebben. Het belangrijkste is dat er een klik moet zijn. Trouwens, kort haar vind ik altijd heel erg leuk bij een vrouw. Ach, het maakt me eigenlijk niet zo veel uit. Als ze lang haar heeft en er is een megaklik, dan is het ook prima. Zolang we het maar leuk hebben.’

Is er weleens een vonk overgeslagen met iemand in jouw publiek, terwijl je stond te zingen?
‘Nou, op het moment dat ik op het podium sta, ben ik geheel gefocust op mijn optreden en mijn zingen. Natuurlijk denk je weleens: zo, dat ziet er goed uit. Maar als ik dan van het podium afstap, ben ik het alweer vergeten. Het zou kunnen dat iemand me aankijkt en boem! Maar ik heb het nog nooit meegemaakt.’

Heb je nog speciale hobby’s waar nog niet over is geschreven?
‘Nee. Muziek maken en schrijven, dat zijn mijn grootste hobby’s. Verder vind ik varen heel fijn. Ik heb een sloep waar meerdere mensen in kunnen. Skiën vind ik ook heel leuk. Wat de sportschool betreft, daar vind ik eigenlijk geen klap aan. Het is dat mijn personal trainster mij motiveert, want anders… Ach, na een uur sporten voel je je wel beter. Maar ik sta uit mezelf niet te trappelen om naar de sportschool te gaan.’

Over skiën gesproken, waar ski je graag?
‘Ik kom graag in Oostenrijk, in het plaatsje Saalbach-Hinterglemm. In Seefeld, Lech en Oberlech kom ik ook graag. Voor kinderen is Seefeld het meest ideaal. Het ligt een kwartier van het vliegveld bij Innsbruck. Binnen anderhalf uur sta je in je hotel. Ze hebben daar ook leuke barretjes.’

Even een typisch mannenonderwerp: heb je iets met auto’s?
‘Ik heb altijd BMW gereden, maar sinds kort rijd ik in een Mercedes en dat bevalt erg goed. Voor mij is de auto echt een bedrijfselement. Hij moet op de eerste plaats veilig zijn. Daarnaast moet ik er lekker in zitten, want ik tour door het hele land en rijd zo’n 70.000 à 80.000 km per jaar. Mijn manager Raymond is flink groot, dus we hebben een fijne auto uit de S-klasse.’ Lachend: ‘Mijn wens is wel om ooit een Porsche 911 te bestellen, in de kleur muisgrijs.’

Naar welk programma kijk je graag?
‘Ik kijk heel weinig televisie. Maar als ik kijk, dan het liefst naar een documentaire. Daar steekt je nog wat van op. Hoewel, ik hou ook wel van talkshows zoals Jinek en DWDD. Chateau Meiland vind ik trouwens ook erg leuk.’ Wesly veert op: ‘Het programma Jiskefet van vroeger, dát was echt humor. Michiel Romeyn (een van de acteurs die erin speelt, red.) is mijn held.’

Voor welk gerecht kunnen ze je wakker maken?
‘Ik hou erg van Aziatisch eten. Restaurant Dynasty in Amsterdam is mijn favoriet. Ze hebben een gerecht, the Secret of the Ox, dat is echt goddelijk. Bij restaurant Cecconi’s in de Spuistraat kom ik ook graag, maar Dynasty is mijn favoriet.’ Lachend: ‘Ik hou überhaupt van uitgebreid tafelen met een goede fles wijn of een likeurtje.’

Als je zou moeten kiezen uit filmtitels, welke film is je dan altijd bijgebleven?
Intouchables is een geweldige, heel ontroerende film. Van actiefilms of komische films hou ik ook. De films Raw en Delirious van Eddie Murphy uit de jaren tachtig vond ik geweldig!’

Hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven?
‘Ik hou ervan om te winkelen, mooie hemden en mooie schoenen kopen. Ik heb mijn vaste adressen. Zo kom ik graag bij Kick op de Middenweg voor mijn vrijetijdskleding. De pakken voor mijn optredens koop ik vaak bij Oger in de PC Hooftstraat. Qua schoenen houd ik erg van het merk Tods, en ik heb een zwak voor mooie horloges.’

Hoe ziet jouw ideale kerstavond eruit?
‘Kerst vier ik altijd met mijn dochter. Eerste Kerstdag houd ik altijd vrij, want die vier ik met mijn familie: mijn vader, moeder, dochter en broer. Dan bereidt mijn moeder een heerlijk kerstdiner. Ze pakt altijd enorm uit, ze kan erg lekker koken en maakt het huis met de feestdagen altijd heel gezellig. In de middag spelen we een spel met allerlei cadeautjes. De kin- deren worden dan altijd helemaal hyper. Het is iets waar ik naar uitkijk, het kerstdiner samen met mijn kind en familie. Echt genieten.’

Wat ga je doen met Oud en Nieuw?
‘Eigenlijk ben ik op Tweede Kerstdag altijd aan het werk of met Oud en Nieuw. Oudejaarsavond vier ik wel op 2 januari, bij wijze van. Ja, weet je, op Oudejaarsavond moet je met zijn allen gaan zitten wachten tot het twaalf uur wordt, het is allemaal zo’n moetje. Nee, dan ben ik liever onderweg. Lekker optredens doen en lachen, gieren, brullen. Liever dat dan dat ik thuis zit. Maar misschien is straks alles anders als ik wel een vrouw en gezin heb. Dan kan het zijn dat ik zeg: ik blijf lekker een jaartje bij mijn vrouw en mijn kind.’

Ben je tot 2020 helemaal volgeboekt?
‘De telefoon staat elke dag roodgloeiend en daar doen we ook ons best voor. Het is erg druk, maar ik ben nog te boeken, hoor.’

Is het niet vermoeiend om elke avond door het hele land te rijden?
Lacht: ‘Nee hoor, ik ben het gewend.’

Wat doe jij om te ontspannen?
‘Ik vind het heerlijk om te fietsen. Dan neem ik geen telefoon mee, en dan fiets ik zo de polder in. Ik ontspan me ook door af en toe met vrienden of een vriendin een lekker wijntje te drinken. Amarone is mijn favoriete merk.’

Als je zou moeten kiezen, wat zou dan jouw favoriete vakantieland zijn?
‘Ik kom graag in Portugal in de Algarve, dat vind ik heerlijk. De mensen vind ik aardig, lief en rustig. Er hangt een relaxte sfeer. Het is er ook schoon. En weet je, de Portugezen zijn blij als je komt, het is een vriendelijk volk. Daarnaast is het eten heerlijk en zijn de restaurants en bars gezellig. In de toekomst zou ik daar wel een huis willen kopen. Buiten Europa vind ik Amerika, en in het bijzonder Las Vegas en Miami, geweldig. Ik hoop nog veel verre reizen te maken, dat staat wel op mijn bucketlist.’

Hoe zou je je karakter omschrijven? Je lijkt me geen allemansvriend…
‘Klopt, ik heb een kleine club mensen waar ik van hou en waar ik het heel gezellig mee heb. Het moet heel goed zijn, wil je daarbij aansluiten. En wat mijn karakter betreft: ik ben een beetje ongeduldig, maar ook heel zorgzaam. Ik ben rechtdoorzee en zeg de dingen zoals ik vind dat ze zijn. Dat is niet altijd helemaal goed, maar ik kan niet tegen onrecht. Soms moet ik wel even oppassen en niet te bijdehand doen, want dat is niet handig in mijn vak. Maar mijn motto is: wie goed doet, goed ontmoet.’


sponsoren


Jaarabonnement XXXL

NEEM NU EEN JAARABONNEMENT EN ONTVANG AMSTERDAM XXX
4X PER JAAR VOOR € 25!

Wil je er zeker van zijn dat je geen enkel interview, sappig verhaal, leuke column of nieuwe hotspot in Amsterdam mist? Neem een XXXL abonnement en ontvang voortaan elke 3 maanden AMSTERDAM XXXL op je deurmat voor maar €25,- per jaar! Ook superleuk als cadeau.

XXXL in de winkel

Het magazine AMSTERDAM XXXL is te koop in heel Nederland. Vul hiernaast je locatie in en zie waar de dichtstbijzijnde winkel is. 

Losse verkoop XXXL

Editie 15

December 2021

Mis je een van de vorige edities en zou je deze graag aan je AMSTERDAM XXXL collectie toevoegen of ben je gewoon nieuwsgierig naar een specifiek interview of foto’s van een evenement in een van de vorige edities? 
Iedere editie is los te verkrijgen voor maar € 7,95!

Editie 14

September 2020

Editie 13

December 2019

Editie 12

September 2019

Editie 11

Juni 2019

Editie 10

maart 2019

Editie 9

december 2018

Editie 8

september 2018

Editie 7

juni 2018

Editie 6

Maart 2018

Editie 5

December 2017

Editie 4

Oktober 2017

Editie 3

Juni 2017

Editie 2

Maart 2017

Editie 1

November 2016

AMSTERDAM
XXXL

onderdeel van Gooische Media Groep B.V.

Jimena Rico & Mark Teurlings

Reinwardtstraat 162
1093 HP Amsterdam

E-mail: info@amsterdamxxxl.nl

Jimena & Mark

Een ding dat Jimena Rico en Mark Teurlings gemeen hadden, en nog steeds hebben: een grote liefde voor de stad Amsterdam! Uit deze liefde is dan ook het idee geboren om een magazine geheel te wijden aan deze prachtige stad. En als zij het doen, dan doen ze het goed. Het kon namelijk niet ‘zomaar’ een glossy worden, maar het moest van een ander kaliber zijn: Een chique uitstraling, mooi voor in een collectie, eigentijds en voor ieder wat wils. En dat is gelukt! Ondertussen is het team gegroeid en blijft AMSTERDAM XXXL zich ontwikkelen.


Colofon

Hoofdredactie Jimena Rico & Mark Teurlings 
Artdirection & vormgeving Saskia Geleedts